L'Handbol de tots i per tots

Benvinguts al Blog de l'Handbol a Molins de rei, on s'informara de tot el que passa, desde els més petits fins als més grans.

diumenge, 4 de setembre del 2011

Lliga dels Pirineus 2010-11


El Casal Pere Quart de Sabadell ha acollit la presentació de les Lligues dels Pirineus de la temporada 2010-2011, que es disputaran tant en categoria masculina com femenina al Pavelló del Nord de la localitat vallesana.

Sabadell, que actualment és la Ciutat HandboliCat, màxima distinció de l’handbol català, serà la seu d’una edició molt especial i històrica, ja que per primera vegada en la màxima competició organitzada per la Federació Catalana d’Handbol es jugarà el mateix dia i al mateix escenari la competició masculina i femenina.

Tomàs Moral, President de la FCH, ha destacat la gran implicació que està tenint la ciutat de Sabadell envers l’handbol i en especial la Comissió Organitzadora de Sabadell Ciutat HandboliCat 2010-2011, que està fent un gran esforç per seguir fent créixer el nostre esport a la ciutat.

En aquest sentit Salvador Gomis, President de la Comissió –formada pels quatre clubs sabadellencs- ha demanat el suport de la ciutadania en l’esdeveniment de dimecres. Gomis ha recordat que les entrades, a  5€ , es poden adquirir a diferents punts de la ciutat.


Albert Marco, Director del Consell Català de l’Esport, ha traslladat tot el mèrit de la situació actual de l’esport català actual en els seus màxims protagonistes, “els esportistes i totes aquelles persones que lluiten diàriament i moltes vegades de manera altruista per fer que els clubs segueixin endavant; les institucions només podem aportar recursos econòmics i cada vegada menys, però amb això no seria suficient”. Marco, a més, ha felicitat la FCH per unir les finals masculines i femenines en una mateixa jornada, fet que realça la importància de l’esport femení assegurant que “haurem de parlar amb altres federacions per intentar que copiïn aquesta magnífica iniciativa”.

Finalment, Josep Ayuso, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sabadell, ha agraït la confiança dipositada per la FCH en la seva ciutat i ha felicitat la Comissió Organitzadora pels grans esdeveniments del món de l’handbol que estan col·locant Sabadell en primer pla.

Posteriorment als parlaments institucionals, els quatre representants dels quatre clubs finalistes CE Molins de Rei, Esportiu Castelldefels, Fraikin BM Granollers i FC Barcelona Intersport- han pres el torn de paraula.


Francisco Javier Vidal, president del CE Molins de Rei, i Maria del Mar Latorre, segona entrenadora de l’Esportiu Castelldefels, han assegurat que per a les seves entitats aconseguir el títol és una fita molt important  (cap dels dos clubs han guanyat mai la Lliga dels Pirineus). Vidal ha assegurat que el seu equip “surt amb desavantatge, ja que juguem a una categoria inferior que el nostre rival, però de ben segur que lluitarem fins l’últim instant per sortir campions”.


Latorre, per la seva banda, ha rebutjat el favoritisme assegurant que “és el derby del Baix Llobregat i mai són partits senzills. A més, el Molins té una estructura esportiva digne d’un conjunt d’Estatal, però haurà de jugar a Lliga Catalana per qüestions  merament econòmiques. Serà un partit molt complicat”.


Finalment ha arribat el torn per a Xavi Pascual i Manolo Cadenas, tècnics del FC Barcelona Intersport i del Fraikin BM Granollers. El blaugrana ha recordat que “som qui som i volem fer-nos amb tots els títols en joc. És per això que no reservarem ningú i vindrem amb 16 sèniors a Sabadell. Els partits davant del Granollers sempre són complicats”.


Manolo Cadenas, per la seva banda, ha assegurat que “el partit és la prova definitiva abans del debut a l’ASOBAL davant de l’Anaitasuna. Hem estat competint a Alemanya i França amb rivals molt potents i ara ho farem amb el Barça. Sabem que és el millor equip del món però lluitarem pel títol”.

Recordem que la Lliga dels Pirineus es disputarà aquest proper dimecres dia 7 al pavelló Nord de Sabadell. A les 18:45 hores es disputarà la final femenina, mentre que la final masculina començarà a les 21:00 hores. Tots dos partits seran retransmesos pel canal Esport3.