L'Handbol de tots i per tots

Benvinguts al Blog de l'Handbol a Molins de rei, on s'informara de tot el que passa, desde els més petits fins als més grans.

dimecres, 7 de setembre del 2011

Molinenc subcampió del món juvenil amb la selecció Espanyola

El Molinenc Joan Amigó Boada, aquest estiu es va proclamar subcampió amb la selecció espanyola juvenil d’handbol en el campionat del món disputat a Argentina.
Joan Amigó va sortir de la base del C.E Molins de Rei, on es va anar formant des de Benjamí, passant totes les etapes, fins que el Barça el va fitxar sent Cadet de 1er any (2006), des d'aleshores ha anat demostrant la seva qualitat com a jugador d’handbol any darrera any com ja va demostrar en el nostre club.
Tot aquest treball durant aquests anys ha tingut el seu fruit, sent convocat per la selecció per a un torneig oficial (copa del món), anteriorment ja havia estat convocat per a concentracions de la selecció espanyola, però sense poder entrar en la llista de convocats definitiva.
El mundial disputat a Argentina, desprès d’un plàcid debut contra Gabon on van guanyar 33-13(16:6), van patir de valent contra els amfitrions, on solament van poder doblegar Argentina per un ajustat 23-25(12:13), desprès d’aquest partit es van enfrontar contra un altre equip sud-americà, que aquest cop, si que van guanyar còmodament desprès d’una primera part igualada contra els xilens 15-28(9:11), en l’últim partit de la lligueta Espanya i Suïssa, lluitarien per quina de les dos seleccions aconseguiria el primer lloc, el duel europeu del grup va caure a favor dels suïssos guanyant d’un sol gol desprès de remuntar la desavantatge de 3 gols que tenien en el descans 28-29(13:10). Per tant Espanya es classificar per ¼ de final com a segona de grup enfrontant-se a Alemanya, aconseguint el pas a la següent eliminatòria per 25-22(14:10). A semifinals tocava la sempre totpoderosa Suècia, però que aquest cop en un partit molt ajustat es van acabar imposant els espanyols per un ajustadíssim 23-24(10:11) amb una important aportació del molinenc Joan, fent una gran labor defensiva i aportant 3 gols en l’apartat ofensiu.
 Un cop a la final Espanya fes el que fes tenia assegurat el metall, que significava el millor resultat en un mundial juvenil masculí en la seva història. Al final va caure la plata per el bàndol espanyol i l’or per els danesos, en una final on els danesos varen fer una segona part molt bona deixant en res la renta que portava Espanya en el descans de 4 gols, ja eliminada en els 10 primers minuts de la represa on van empatar a 17, al final victòria danesa per 22-24(17:13) i Dinamarca va festejar la gran victòria.
Desprès d’aquesta aventura, el molinenc li queda una llarga temporada en el segon equip del Barça on disputarà la divisió d’honor “B” en el seu primer any com a sènior.
Des de l’entitat felicitar al Joan Amigó, per tot el que està aconseguint i que sabem que sempre tindrà el cor verd i blanc. Felicitats Campió!!!